petak, 31. siječnja 2014.

Zašto je važna sirova hrana za tijelo



''Ljudi mole od bogova zdravlje, a ne znaju da na njega mogu sami utjecati''
Heraklit – oko 550.- 480. God. prije Krista.


Moj cilj je prenijeti ljudima saznanja kako se mogu izliječiti, postići duševnu snagu i energiju, oduprijeti se stresu, postići veći uspjeh u životu, ako se hrane prijesnom hranom osobito voćem i povrćem.
Čovjek je jedino biće na zemlji koji prvo uništava svoju hranu kuhanjem.
Kuhana hrana izaziva ovisnost baš kao i alkohol, kava, cigareta, droga. Najveći štetnici u ''građanskoj'' kuhanoj hrani su bijelo brašno i njegovi proizvodi, mlijeko fermentirano i mliječni proizvodi, svježi kravlji sir, tvrdi sirevi, jogurt i ostale mliječne prerađevine, zatim sol koja je siromašna mineralima i ima samo NaCl i Jod koji je otrov, rafinirani bijeli šećer, med (pčelinji otpad-otrov), jaja ( kokošja menstruacija – čisti kolesterol), sva mrtva životinjska tjelesa, riba, suncokretovo ulje i sva ulja koja nisu hladno prešana.
Sve ove namirnice koje su navedene kao štetne za ljudski organizam imaju svoju pravu zdravu prirodnu zamjenu u prirodi boljega okusa i mirisa, koje naše tijelo treba i koje ga čine zdravim, vitalnim i bezvremenskim.

1. Bolje zamjena za kravlje mlijeko je bademovo, lješnjakovo, konopljino, suncokretovo, koje je izuzetno bogato vitaminima i mineralima.2. Zamjena za anorganske masti ( rafinirana ulja, maslac i masti) su avokado, kokosov maslac, indijski oraščići ( prirodno vrhnje), kakao sirovi maslac. Kakao ne spada u ljudsku prehranu jer se sjemenke prvo fermentiraju i prže, što ne spada u dobru i zdravu hranu. Idealna i bolja zamjena je rogač. Isto se događa i s kavom, naše tijelo nema enzim za njegovu preradu te ga u sebi zadržava kao otrov ili smeće, podloga za bolesti.
3. Umjesto šećera možete koristiti prirodne zaslađivače, datulje, grožđice, smokve.
4. Umjesto NaCl soli, baš ako morate uzmite rozu ili himalajsku sol, koja ima 84 minerala.


I doda Bog: ''Evo dajem vam sve bilje što se sjemeni, po svoj zemlji i sva stabla plodonosna, što u sebi nose svoje sjeme, neka vam budu za hranu!''(post. 1, 29).

Preferiram samo pravu živu prirodnu hranu koja nema deklaracije niti etikete, kao što su zeleni kašasti sokovi, voće i orašaste plodove, te sušeno voće i povrće . Takva prehrana dala mi je krasne istinske benefite koje sam osjetila na svom tijelu: čvrsti nokti, bijeli i čvrsti zubi, zubno meso mi se počelo nadograđivati, stomatolozi su rekli da nema pomoći. Ima. Nikada nisam umorna, kapilare ispod kože su mi se povukle, koža mi je postala glatka i čista, mogu pretrčati puno kilometara. Nema bolova. Ne trebam doktora.
Svu spoznaju prijesne hrane postigla sam edukacijama kroz znanstvenu literaturu relevantnih stručnjaka, istraživača i praktičara: dr.Walter Veitha, Victorie Boutenko, Helmuta Wandmakera, njegova knjiga '' Želiš li biti zdrav, zaboravi kuhanje'' posebno mi je nadahnuće u mojoj prijesnoj prehrani te je nazivam i Biblijom prijesne hrane, koja ima terapijski aspekt. Vicotorii Boutenko zahvalna sam za čarobne zelene kašaste sokove.
Po svom određenju oduvijek sam bila frugivor. 
Moja prehrana se bazirala prvenstveno na voću. Još kao mala djevojčica, u jutro kad bih ustala iz kreveta, pogledala bih kroz veliki prozor svoje sobe u voćnjak koji bio ispred obiteljske kuće, otrčala bi tamo i ispod ogromnih stabala uzela najsočniju hladnu jabuku oblivenu rosom, baš kao iz Raja, taj okus i miris pamtim još i sada a koji se nikako ne može mjeriti s onim okusom jabuka koje kupujemo u trgovačkim centrima.
Cijeli svoj život do pred par godina, hranila sam se građanskom hranom  sve do trenutka kada sam primila Spoznaju koja mi je promijenila stil života prelaskom na sirovu hranu iz prirode, sušeno voće i povrće , te orašaste plodove. Prije toga nisam imala spoznaju o živoj hrani za kojom žudi naše tijelo i koja je zlatna poluga za samoizlječenje, već sam jela tradicionalna građanska jela koja su pripremale moja mama i baka. Sjećam se mirišljivih savijača s pekmezom i orasima, raznih pita s jabukama i sirom, slatkih torti, pečenog krumpira i mesa koje me nije nikada posebno privlačilo, sir s vrhnjem, luk, buncek. Uvijek kada bih pojela takav ručak, osjećala sam se kao mlitavi bogalj, a još mi je k tome bilo i mučno. Morala sam jesti takvu hranu ''bogatu'' anorganskim enzimima, kaka bi dobila potrebne vitamine!? Tako su nas učili doma, u školi, kod liječnika. Spomenute teorije odnose se na zastarjela saznanja o prehrani, bolestima koje ljudskom tijelu ne čine dobro.
      Kao što rekoh kuhana se hrana akumulira u našem tijelu u obliku otrova i pretvara se u bolesti. Tako nastaje, pretilost, visoki krvni tlak, začepljene žila, rak, osteoporoza, osteoartritis, žučni i bubrežni kamenci, alergije, neplodnost, pad imuno sustava…



      Od kuda tolike bolesti koje napadaju modernog čovjeka?! Sigurno nisu stigle same od sebe, već su ih ljudi sami prouzročili agresivnom i neprimjerenom prehranom.
Neću zaboraviti ključni momenat spoznaje, koji mi se dogodio i kojega sam prihvatila bez kolebanja, odmah sam znala da ta poruku koja je upućena meni, mora biti prenijeta dalje, na druge ljude za dobrobit i zdravlje.

Naime, sve kuhana hrana ima u sebi uništene enzime kojih se naše tijelo teško ili nikako ne može osloboditi iz probavnog trakta , te se kao takva zadržava u našem tijelu, u kostima, mekim tkivima i krvnim žilama, stvarajući razne bolesti. Sva prirodna, sirova hrana, koja je bogata enzimima, bogatog okusa i mirisa, lako prolazi kroz naše tijelo, koje zadržava potrebne vitamine i minerale, kao takova idealna je za liječenje svih bolesti i raka.
Treba uzeti od života najbolje, za sreću i zdravlje, sirova, živa hrana je upravo ta koja nam pruža.



Ovim pisanim očitovanjem  želim potaknuti ljude na razmišljanje o prestanku konzumiranja, mrtve kuhane hrane te prelazak na prijesnu živu hrane, voća i povrća koja u sebi krije pravi ključ rješenja svih bolesti te njezin nestanak, stvarajući pri tome zdravlje, dugovječnost, ljepotu, duševni mir, za dobrobit u svijetu,  te bolje  sutra nadolazećih generacija!

Nema komentara:

Objavi komentar