srijeda, 28. svibnja 2014.

Pizza sa šparogama i šampinjonima


 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Potrebni sastojci:

 Kore:

-          2- 3 tikvice oguljene i narezane na kockice

-          ½ šalice (2dcl) mljevenog lana

-          1 češanj

-          Svježi bosiljak

-          ½ žličice himalajske soli

 

Preljev:

-          1 šalica ( 2 dcl) sjeckanih šparoga

-          ½ šalice dehidriranih cherry rajčica

-          Svježi bosiljak

-          Origano

-          ½ šalice sjeckanih šampinjona

-          ½ žlice maslinovog ulja

-          ½ šalice  svježih sjeckanih cherry rajčica

-          ½ žlice veganskog kvasca

-          Sok od limuna prema okusu

 

Sir:

-          1 šalica indijskih oraščića namočenih par sati

-          Sok od limuna

-          1/3 šalice vode

-          ½  žličice himalajske soli

-          Komadić svježeg luka

-          ½ žlice veganskog kvasca

 

Postupak: Prvo napravimo smjesu za kore.  Tikvice ogulimo narežemo na kockice, dodamo sol,  začine,  sve sastojke stavimo u blender, s malo vode mikasamo  sve dok ne dobijemo pire, dodamo lan i smjesu rasporedimo u obliku krugova u dehidrator. Dehidriramo 8-10 sati na 45 st.

 

Sve  sastojke stavimo u sjeckalicu i napravimo gustu smjesu.

 

Sir radimo u blenderu, sve sastojke stavimo u blender i miksamo do fine strukture.

 

Šparoge mariniramo par sati u maslinovom ulju kojem dodamo malo limunovog soka i par zrnca himalajske soli.

 

Kada su kore gotove, stavimo na njih preljev, dehidrirane i svježe cherry rajčice, sjeckane šampinjone, šparoge i sir.
 

 

Dobar tek!


 

Nema komentara:

Objavi komentar