Potrebni sastojci:
Kore:
-
2- 3 tikvice oguljene i narezane na kockice
-
½ šalice (2dcl) mljevenog lana
-
1 češanj
-
Svježi bosiljak
-
½ žličice himalajske soli
Preljev:
-
1 šalica ( 2 dcl) sjeckanih šparoga
-
½ šalice dehidriranih cherry rajčica
-
Svježi bosiljak
-
Origano
-
½ šalice sjeckanih šampinjona
-
½ žlice maslinovog ulja
-
½ šalice
svježih sjeckanih cherry rajčica
-
½ žlice veganskog kvasca
-
Sok od limuna prema okusu
Sir:
-
1 šalica indijskih oraščića namočenih par sati
-
Sok od limuna
-
1/3 šalice vode
-
½ žličice
himalajske soli
-
Komadić svježeg luka
-
½ žlice veganskog kvasca
Postupak: Prvo
napravimo smjesu za kore. Tikvice
ogulimo narežemo na kockice, dodamo sol,
začine, sve sastojke stavimo u
blender, s malo vode mikasamo sve dok ne
dobijemo pire, dodamo lan i smjesu rasporedimo u obliku krugova u dehidrator.
Dehidriramo 8-10 sati na 45 st.
Sve sastojke stavimo u sjeckalicu i napravimo
gustu smjesu.
Sir radimo u
blenderu, sve sastojke stavimo u blender i miksamo do fine strukture.
Šparoge mariniramo
par sati u maslinovom ulju kojem dodamo malo limunovog soka i par zrnca
himalajske soli.
Kada su kore
gotove, stavimo na njih preljev, dehidrirane i svježe cherry rajčice, sjeckane
šampinjone, šparoge i sir.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar