nedjelja, 28. rujna 2014.

Chilli chips od kelja


















Potrebno je:


-          Jedna veća glavica kelja

-          1 šalica butternut narezane  tikvice

-          Pola šalice indijskih oraščića

-          Pola svježe crvene paprike

-          1,5 žličica himalajske soli ili neke neklorirane

-          Komadić limuna

-          1 mala žličica sušene mljevene čili paprike

-          1 dcl vode

-          Sezam za posipavanje.



Postupak:


Prvo  operemo kelj, obradimo listove, maknemo tvrde stabljike, narežemo ga na manje  komade poput čipsa i odložimo u jednu ili dvije zdjele.  Zatim stavimo u blender indijske oraščiće i sameljemo ih u fino brašno. Dodamo sve navedene sastojke osim kelja i sezama i naprvimo tekuću masu koju prelijemo preko očišćenih listova kelja,  umasiramo smjesu u listove kelja, te ih poslažemo u ladice dehidratora.

Nema komentara:

Objavi komentar