Potrebno je:
-
Jedna veća glavica kelja
-
1 šalica butternut narezane tikvice
-
Pola šalice indijskih oraščića
-
Pola svježe crvene paprike
-
1,5 žličica himalajske soli ili neke neklorirane
-
Komadić limuna
-
1 mala žličica sušene mljevene čili paprike
-
1 dcl vode
-
Sezam za posipavanje.
Postupak:
Prvo operemo kelj, obradimo listove, maknemo tvrde
stabljike, narežemo ga na manje komade
poput čipsa i odložimo u jednu ili dvije zdjele. Zatim stavimo u blender indijske oraščiće i
sameljemo ih u fino brašno. Dodamo sve navedene sastojke osim kelja i sezama i
naprvimo tekuću masu koju prelijemo preko očišćenih listova kelja, umasiramo smjesu u listove kelja, te ih
poslažemo u ladice dehidratora.
Nema komentara:
Objavi komentar