Sastojci:
-
Pola zrelog avokada
-
Pola šalice listova bosiljka
-
1 veća tikvica
-
1
žličica him. soli i neke neklorirane
-
Crvena parika
-
Zelena paprika
-
Manja
žlica psylliuma ili veganskog kvasca
-
Sok od pola limuna
-
Češnjak
-
Papar
opcionalno
Postupak:
Prvo
napravimo špagete od tikvice i paparike, zelene i crvene, te odložimo u zdjelu.
Poprskamo sokom od limuna.
Zatim
napravimo namaz:
U
blender stavimo 1 šalicu narezanu na
kockice tikvicu, dodamo bosiljak, češnjak, sol, papar, avokado, sok od limuna, psyllium ili veganski kvasac.
Napravimo kremastu strukturu namaza koji rasporedimo po šarenim špagetama.
Možemo
dodati i salatu od svježih krastavaca i rajčice.
Preferiram
domaće proizvode iz vrta koji nisu tretirani pesticidima. Rajčice iz maminog
vrta imaju najbolji okus.
Nema komentara:
Objavi komentar