srijeda, 8. listopada 2014.

Povrtni Burgeri















Sastojci:

1 šalica lješnjaka

1 šalica oraha

1 mrkva

1 mladi luk

1 manji Poriluk

½ manjega batata

½ crvene paprike ili zelene

Pola šalice suhih šampinjona

1 mala žličica himalajske soli

Pola šalice natopljenog zlatnog lana

1 žlica Psylliuma (opcionalno)

Par listova peršina

Origano

Postupak:  u blenderu samljeti orahe i lješnjake. U zdjelu naribati mrkvu, batat, papriku, nasjeckati  peršin, luk i poriluk, dodati šampinjone, sol, origano , namočeni lan i Psylliuma. Zamijesiti sve sastojke i oblikovati u burgere. Staviti u dehidrator na sušenje 4 – 5 sati!

Napraviti Tartar umak i prelijati preko burgera i dodatne salate prema želji.  Mogućnosti su  bezbrojne, samo treba imati ideju kojom ćete obradovati vaše okusne pupoljke.

Ovo su zaista nabolji burgeri koje sam dosada jela. Ne sjećam se da se takovi okusi mogu naći u kuhanoj  „ građanskoj hrani“.

Povrtni burgeri
  su zapravo najbolji burgeri na svijetu, taman da ih stavimo samo na list salate ili zelje, dovode okuse do savršenstva. Najveća vrijednost od svega toga je u tome što su zdravi za naše tijelo koje iz njih  može dobiti samo vrijedne sirove sastojeke, vitamine i minerale baš kakve potrebuje naše tijelo!

 

Nema komentara:

Objavi komentar