1 šalica
lješnjaka
1 šalica
oraha
1 mrkva
1 mladi luk
1 manji
Poriluk
½ manjega
batata
½ crvene
paprike ili zelene
Pola šalice
suhih šampinjona
1 mala
žličica himalajske soli
Pola šalice
natopljenog zlatnog lana
1 žlica
Psylliuma (opcionalno)
Par listova
peršina
Origano
Postupak: u blenderu samljeti orahe i lješnjake. U zdjelu
naribati mrkvu, batat, papriku, nasjeckati
peršin, luk i poriluk, dodati šampinjone, sol, origano , namočeni lan i Psylliuma.
Zamijesiti sve sastojke i oblikovati u burgere. Staviti u dehidrator na sušenje
4 – 5 sati!
Napraviti Tartar
umak i prelijati preko burgera i dodatne salate prema želji. Mogućnosti su bezbrojne, samo treba imati ideju kojom ćete
obradovati vaše okusne pupoljke.
Ovo su
zaista nabolji burgeri koje sam dosada jela. Ne sjećam se da se takovi okusi
mogu naći u kuhanoj „ građanskoj hrani“.
Nema komentara:
Objavi komentar