srijeda, 22. listopada 2014.

Kaki kolač s kokosom











Sastojci za koru

-          2 zrele kaki jabuke

-          1 šalica badema (namočenih i osušenih)

-          1 šalica oraha

-          Pola šalice kokosovog ulja

-          1 žlica rogača

-          1 žlica kakaa

-          2 žlice agava sirupa

-          1 žličica cimeta

-          Aroma vanilija

-          4 smrznute jagode

Sastojci za čokoladni preljev:

-          1/2 šalica kokosovog ulja

-          2 žlice agava sirupa

-          1 žlica kakaa

-          1,5 žlica rogača

-          Pola žličice cimeta

-          Kokosove ljuskice

Kora: Prvo u blenderu samljeti bademe i orahe, zatim dodati kaki jabuke i ostale sastojke, te kratko promiksati. Smjesu staviti u kalup i utisnuti u nju komadiće jagoda. Staviti u frižider na sat vremena. Kada se podloga ohladi, staviti na nju  čokoladni preljev!

Čokoladni preljev:  rastopiti 1/2 šalice kokosovog ulja, dodati kakao, rogač, cimet, agava sirup. Prelijati po kolaču i posipati kokosovim ljuskicama.

 

Nema komentara:

Objavi komentar