Nisam za stereotipe, poput: zdravi doručak, ručak, večera, kakve znaju spominjati u svojim člancima i seminarima gurui sirovojelstva i ''zdrave hrane''. To mi ne zvuči niti malo primamljivo a niti korisno. Trebamo napustiti stare navike vremenskog tijeka pripremanja obroka u koje spada klasična građanska hrana. Zašto si komplicirati život, kada je sve prirodno, najjednostavnije, najbolje i najučinkovitije.
Bilo bi mi
drago da svoje znanje mogu prenijeti na mlade, one koji su još u školskim
klupama. Oni su važni i njih bi se trebalo educirati. U zapadnim i naprednim
zemljama svijeta to je već normalno. Tamo
se mogu naći mlade stasale
generacije sirovojelaca, koje nikada
nisu okusile kuhanu hranu, a o mesu da i ne govorm. Njih to užasava i vrijeđa
ako bi im netko ponudio za jelo meso. Takvi ljudi mogu spasiti svijet od
propasti. I nije na odmet rečenica da se ''Smak svijeta događa''. On je u nama.
Moja baka je znala pričati da će tada loši i zli na jednu stranu a dobri na drugu. Loši će umirati u najstrašnijim mukama i patnjama. Zar se to ne događa? Pune su bolnice i čekaonice bolesnih ljudi, koji ne mare što jedu, što su jeli i čime hrane svoju djecu!
Mi smo zapravo ono što jedemo! Ako svoje tijelo uništavamo kuhanom hranom, anorganskom životinjskom hranom, idnustrijskom hranom lako i brzo ćemo biti bolesni, stari, sijedi pogureni, hromi i bez energije. Takve ljude susrećem stalno oko sebe. Oni jednostavno ne mare i ne žele se mijenjati, ne znaju kako bi počeli i nemaju energije. Muče svoja tjela do iznemoglosti i ''vlastitim ustima sebi kopaju grob''.
Umalo zaboravih na recept svojega prekrasnog povrtnog smutija ''Povrtne čarolije''
- banana
- stapka celera s listovima
- 5 glavica kelja pupčara
- ¼ limuna
- pola zrelog avokada
- 1 cm đumbira
- 3 dcl vode
Moja baka je znala pričati da će tada loši i zli na jednu stranu a dobri na drugu. Loši će umirati u najstrašnijim mukama i patnjama. Zar se to ne događa? Pune su bolnice i čekaonice bolesnih ljudi, koji ne mare što jedu, što su jeli i čime hrane svoju djecu!
Mi smo zapravo ono što jedemo! Ako svoje tijelo uništavamo kuhanom hranom, anorganskom životinjskom hranom, idnustrijskom hranom lako i brzo ćemo biti bolesni, stari, sijedi pogureni, hromi i bez energije. Takve ljude susrećem stalno oko sebe. Oni jednostavno ne mare i ne žele se mijenjati, ne znaju kako bi počeli i nemaju energije. Muče svoja tjela do iznemoglosti i ''vlastitim ustima sebi kopaju grob''.
Umalo zaboravih na recept svojega prekrasnog povrtnog smutija ''Povrtne čarolije''
- banana
- stapka celera s listovima
- 5 glavica kelja pupčara
- ¼ limuna
- pola zrelog avokada
- 1 cm đumbira
- 3 dcl vode
Nema komentara:
Objavi komentar