Sastojci:
- Tikvica
-
Pola
zrelog avokada
-
1 mladi luk
-
Češanj češnjaka
-
3 cvijeta cvjetače
-
1 žlica maslinovog ulja
-
½ limuna
ili 1 žl. domaćeg jabučnog ocata
-
Na vrh noža zelenu steviu
-
1 rajčica
-
1 mala žličica him.soli
Postupak: tikvicu narezati
na tanke rezance nožem ili spirulizatorom. Odložiti ih u tanjur sa strane i
poprskati maslinovim nerafiniranim uljem
da se opuste. Za to vrijeme staviti u blender avokado, sol, limun, cvjetaču,
malo vode (1/2 dcl), ili bademovog ili
nekog drugog sirovog mlijeka, promiksati, zatim dodati luk, češnjak, steviu,
jabučni ocat i ponovo još kratko promiksati. Dobije se fini preljev glatke
strukture koji se prelije preko tikvice
- formiranih u špagete.
Nema komentara:
Objavi komentar