srijeda, 19. studenoga 2014.

Moje Fine špagete

















 Sastojci:
-          Tikvica
-          Pola  zrelog avokada
-          1 mladi luk
-          Češanj češnjaka
-          3 cvijeta cvjetače
-          1 žlica maslinovog ulja
-          ½  limuna ili 1 žl. domaćeg jabučnog ocata
-          Na vrh noža zelenu steviu
-          1 rajčica
-          1 mala žličica him.soli

Postupak:  tikvicu narezati na tanke rezance nožem ili spirulizatorom. Odložiti ih u tanjur sa strane i poprskati maslinovim  nerafiniranim uljem da se opuste. Za to vrijeme staviti u blender avokado, sol, limun, cvjetaču, malo vode  (1/2 dcl), ili bademovog ili nekog drugog sirovog mlijeka, promiksati, zatim dodati luk, češnjak, steviu, jabučni ocat i ponovo još kratko promiksati. Dobije se fini preljev glatke strukture koji se prelije preko  tikvice - formiranih u špagete.

Nema komentara:

Objavi komentar