Sastojci:
-
1 kokosov orah
-
1 šalica indijskih oraščića
-
1 šalica očišćenih od ljuske badema,
namočenih preko noći
-
Pola eko limuna s korom koji nije tretiran
pesticidama
-
2 žlice meda ili neprerađenog šećera od trske
-
1 šalica mljevenih kokosovih ljuskica
(posušenih u dehidratoru, uzetih od sirove kokosove mase)
Postupak: u blendaru samljeti suhe indijske oraščiće te
ih odložiti u posudu. Zatim staviti u blender, limun, namočene i očišćene bademe, kokosvo meso, dodati
kokosov sok, samljeti smjesu na grublju
strukturu.
Istresti smjesu u zdjelu, dodati šećer ili med, suhe samljevene
kokosove ljuskice po potrebi, dobro promiješati.
Smjesu rasporediti u dehidratoru, naznačiti željene
oblike i sušiti na 45 st. 8 sati, sve dok ne postanu hrskavi. Poslužiti kao slasticu ili uz neko voće.
Nema komentara:
Objavi komentar