srijeda, 3. prosinca 2014.

Zlatni hrskavci


 


















Sastojci:

-          1 šalica pulpe od mrkve
-          1 šalica oraha
-          1 šalica badema
-          Pola šalice mlj. namočenog lana
-          6 cherry rajčica
-          1/4 limuna
-          1 mala žličica himalajske soli
-          Sezam i oprane bučine sjemenke za posipanje


Postupak: staviti u blender orahe i bademe, sameljite ih, dodajte cherry rajčice, pa još jednom malo okrenite.  Smjesu istresite u zdjelu, dodajte pulpu od mrkve, sol i lan, sastojke dobro promijesite i rasporedite u dehidratoru. Naznačite oblike rezačem i posipajte sjemenkama, malo potisnite prstima da se sjemenke priljube uz smjesu kakao ne bi ispadale kad budu suhi krekeri. Dehidrirajte na 45 st. 7- 8 sati, sve dok ne postanu hrskavi.

Uživajte u okusima koje vam pružaju. Poslužite uz namaze, povrće, salatu i sirove juhe. A možete ih grickati same kada poželite!


Nema komentara:

Objavi komentar