Sastojci:
-
1 šalica pulpe od mrkve
-
1 šalica oraha
-
1 šalica badema
-
Pola šalice mlj. namočenog lana
-
6 cherry rajčica
-
1/4 limuna
-
1 mala žličica himalajske soli
-
Sezam i oprane bučine sjemenke za posipanje
Postupak:
staviti u blender orahe i bademe, sameljite ih, dodajte cherry rajčice, pa još
jednom malo okrenite. Smjesu istresite u
zdjelu, dodajte pulpu od mrkve, sol i lan, sastojke dobro promijesite i
rasporedite u dehidratoru. Naznačite oblike rezačem i posipajte sjemenkama,
malo potisnite prstima da se sjemenke priljube uz smjesu kakao ne bi ispadale
kad budu suhi krekeri. Dehidrirajte na 45 st. 7- 8 sati, sve dok ne postanu
hrskavi.
Uživajte u okusima koje vam pružaju. Poslužite uz namaze,
povrće, salatu i sirove juhe. A možete ih grickati same kada poželite!
Nema komentara:
Objavi komentar