nedjelja, 5. travnja 2015.

Proljetna voćna torta





Sastojci:  svi sastojci su odokativnih mjera i uzeti prema modelu za torte promjera 18 cm.
Sušeno voće prama  vlastitom izboru.
Sirovo voće prema izboru.
Sirova domaća čoklada za preljev
Donja kora:
Sastojci:  1 šalica badema, sušeno voće (grožđice, marelice, vanilija)
 Staviti u blender  1 šalicu badema i samljeti ih u brašno, odložiti u zdjelu. Zatim staviti u blender i samljeti,  šaku grožđice, 10 sušenih marelica. Sve zamijesiti,  dodati malo vanilije burbon iz mahune, ako je potrebno dodati  i 1 žlicu agave sirupa ili meda.  Smjesu staviti u kalup i prstima je lijepo utisnuti.

Ostali voćni slojevi:

 Bijeli voćni sloj: u blenderu izmiksati 2 banane, i šaku undijskih oraščića, dodati malo cimeta i par kapi limunovog soka, prelijati preko kore. 

Crveni sloj:  staviti u blender i izmiksati:  2 šalice višanja, šaku ind. oraščića i 5 datulja. Prelijati na bijeli sloj. 
Zeleni sloj:  staviti u blender i smiksati, dvije banane, 1 list špinata ili 1 žlica spiruline u prahu,  prelijati preko  crvenog sloja.
Na najgornji sloj poredati višnje očišćene od koštica i staviti u ledište frižidera na 7-8 sati ili preko noći. Prije posluživanja 1 – 2 sat, izvaditi tortu i prelijati je čokoladom, te posipati bademima.

Preljev od domaće čokolade: 2 žlice kokosovog ulja otopiti, dodati 1 žlicu rogača fino mljevenog, 2 žlice kakaa i 1 žl. meda. Prelijati preko torte, gore dodati sjeckane bademe.

Nema komentara:

Objavi komentar