Sastojci: svi sastojci su odokativnih mjera i uzeti
prema modelu za torte promjera 18 cm.
Sušeno voće prama vlastitom izboru.
Sirovo voće prema izboru.
Sirova domaća čoklada za preljev
Donja kora:
Sastojci: 1 šalica
badema, sušeno voće (grožđice, marelice, vanilija)
Staviti u blender 1 šalicu badema i samljeti ih u brašno,
odložiti u zdjelu. Zatim staviti u blender i samljeti, šaku grožđice, 10 sušenih marelica. Sve zamijesiti,
dodati malo vanilije burbon iz mahune, ako
je potrebno dodati i 1 žlicu agave
sirupa ili meda. Smjesu staviti u kalup
i prstima je lijepo utisnuti.
Ostali voćni slojevi:
Bijeli voćni sloj: u blenderu izmiksati 2 banane, i šaku undijskih
oraščića, dodati malo cimeta i par kapi limunovog soka, prelijati preko
kore.
Crveni sloj: staviti u blender i izmiksati: 2 šalice višanja, šaku ind. oraščića i 5
datulja. Prelijati na bijeli sloj.
Zeleni sloj: staviti u blender i smiksati, dvije banane, 1
list špinata ili 1 žlica spiruline u prahu, prelijati preko crvenog sloja.
Na najgornji sloj poredati višnje očišćene od koštica i
staviti u ledište frižidera na 7-8 sati ili preko noći. Prije posluživanja 1 –
2 sat, izvaditi tortu i prelijati je čokoladom, te posipati bademima.
Preljev od domaće
čokolade: 2 žlice kokosovog ulja otopiti, dodati 1 žlicu rogača fino
mljevenog, 2 žlice kakaa i 1 žl. meda. Prelijati preko torte, gore dodati sjeckane
bademe.
Nema komentara:
Objavi komentar