četvrtak, 25. veljače 2016.

Voćna moćna energija


Tijelo, da bi imalo brzi protok tvari i da bi dobilo dovoljno energije za funkciju mora biti opskrbljenom fruktozom, dakle voćnim šećerom koji daje energiju i izgrađuje naše tijelo.
Svima je sigurno poznata ona rečenica „nakon ručka moram prileći, ulovila me fjaka'', ne znajući da je ta „fjaka'' ili pospanost, nastala  konzumacijom namirnica koje su također pogrešno kombinirane.
 Dakle, umor nastaje zbog teško probavljivih kuhanih i prerađenih namirnica za koje je potrebna energija. Drugim riječima hipotalamus šalje signale da nema energije za ništa drugo, već samo za probavu neadekvatne hrane. To vam se sigurno neće dogoditi ako konzumirate voće u većini i povrće, te šaku dvije orašastih plodova koji nisu pečeni i zasoljeni.

Voće je najidealnije ljudska hrana koja je opskrbljena energijom, koja je potrebna da obnavlja naše stanice, da čisto tijelo od nakupina koju su zaostale u tijelu jer je ono nije moglo izbaciti. Ne zaboravite da gomilanjem takvih tvari nastaju razne bolesti, pad energije.
Ake jedete previše orašastih plodova kao što su slatkiši napravljeni od njih, razni kolači i torte, dogodit će vam se slična pojava. Pogrešno je to kada se želi ljude pridobiti na sirovu prehranu kolačima i tortama. Rekla bih čisti komercijalizam na uštrb zdravlja i neupućenih!

U sirovojelstvu je najvažniji balans namirnica i to u omjeru 75:20:5, da pojasnim 75% voća i zelenja (salate), 20% povrća i 5% orašastih plova, potrebno je konzumirati svakodnevno.
Voće se može konzumirati svježe ubrano ili iz zamrzivača kao fini hladni desert u koji možete dodati neke orašaste plodove ili kokosov sušen čips, poneku datulju, grožđice ( prije konzumiranje potrebno ih je oprati u toploj vodi kako bi se sa njh skinula ulja i razna sredstva za čuvanje sušenog voća, koje se još uvijek koristi.
Najbolje je konzumirati sezonsko voće i povrće, a viškove spremiti u zamrzivač. Takvo voće će uvijek dobro doći bilo da ste poželjeli fini desert, počastiti na brzinu goste slatkim, ili sebe kada nemate vremena da si pripremite kompletan sirovi ručak. 

Moj prijedlog, ako ste na kuhanoj prehrani, zamijenite jedan do dva obroka voćem i salatama, vidjet ćete koje će vam se pozitivne promjene dogoditi već u roku nekoliko dana dana. Evo nekih benefita: povećanje energije, zaboravit ćete na umor, smanjenje bolova, pad kilograma, redovito pražnjenje crijeva, prestanak glavobolja, bez prehlada, gripe i ostalih konvencionalnih medicinskih bolešti.
Dakle jedite voće u neograničenim količinama i opskrbite si stanice energijom i zdravljem! 
By Nada Zlatar Lukavski 


Nema komentara:

Objavi komentar