subota, 19. srpnja 2014.

Ljetne špagete na moj način

 Pristalica sam žive hrane voća, povrća, zelenja i orašastih plodova. Najradije bledam i radim mnoge kombinacije voća i povrća koje mi padnu na um. Uglavnom koristim namirnice koje imam pri ruci i u frižideru. Ne volim biti rob traženja egzotičnog voća i povrća po trgovačkim centrima, koje iako uspijem kupiti su slabe kvalitete. Uvijek se najradije i kada je to moguće držim nabave iz maminog vrta i obližnje tržnice. Nisam baš previše zadovoljna s nabavom s tržnice, više puta sam kupila lošije namirnice nego u Trgovačkom centru.
Nažalost ljudi još uvijek nemaju razvijenju svijest o prehrani, izboru namirnica te kako one utječu na ljudsko zdravlje. 
Donosim Vam fantastičan ljetni recept za  špagete koji se sastoji od najboljih namirnica iz maminog eko vrta, ne prskanih i ne gnojenih umjetnim gnojivima.



Sastojci: 

-          1 veća oguljena tikvica
-          ½  zrelog avokada
-          ¾ šalice od 2 dcl  badema (namočenih)
-          ¼ luka
-          Češanj češnjaka
-          Tri lista bosiljka
-          1 mala žličica himalajske soli
-          pola limunna
-          Papar

Postupak: tikvicu narezati na trake ili spiralizirati u špagete, odložiti u zdjelu, poprskati maslinovim uljem  i ostaviti par minuta da  se opuste. 
Za to vrijeme staviti u blender sve navedene sastojke, dodati po potrebi pola dcl. bademovog mlijeka ili vode kako bi dobili glatku gustu smjesu.  Prelijati preko špageta.

Količina je dovoljna za dva obroka.

Nema komentara:

Objavi komentar