Sada povrća ima u izobilju. Treba ga koristiti što više jer ima u sebi sada najviše fitonutritivnih vrijednosti. Upravo sada je prava prilika da ih akomuliramo u naš organizam, kako bi preko zime održali vitalnost i zdravlje. Namirnice koje se konzumiraju u zimi misleći pri tom na voće i zelenje imanju tri puta manju fitonitritivnu vrijednost od sezonskih koje direktno upijaju sunčevu energiji te su bogate kisikom, mineralima i vitaminima koji su potrebni našem organizmu, njih 59.
Danas sam napravila meni najbolju sirovu juhu, zaslužuje prvo mjesto, na drugo bi stavila sirovu krem juhu od cvjetače i šampinjona. Iako volim sve sirove juhe koje pripremim, uvijek skladam namirnice prema vlastitom ukusu i želji!
Sastojci:
- pola zrelog avokada
- pola manje tikvice
- 1 šalica rezanih šampinjona
- 1 mladi luk sa stabljikom
- 1 češanj
- pola limuna
-1 mala žličica him. soli
- kopar
- na vrh žličice prah zelene stevie
- papar
- 2-3 dcl vode
Navedene sastojke staviti u blender i miksati do željene gustoće
Fino, fino
OdgovoriIzbrišihvala, hvala :)
OdgovoriIzbriši