subota, 19. srpnja 2014.

Zelena krem juha

Sada povrća ima u izobilju. Treba ga koristiti što više jer ima u sebi sada najviše  fitonutritivnih vrijednosti. Upravo sada je prava prilika da ih akomuliramo u naš organizam, kako bi preko zime održali vitalnost i zdravlje. Namirnice koje se konzumiraju u zimi misleći pri tom  na voće i zelenje imanju tri puta manju fitonitritivnu vrijednost od sezonskih koje direktno upijaju sunčevu energiji te su bogate kisikom, mineralima i vitaminima koji su potrebni našem organizmu, njih 59.
Danas sam napravila meni najbolju sirovu juhu, zaslužuje prvo mjesto, na drugo bi stavila sirovu krem juhu od cvjetače i šampinjona. Iako volim sve sirove juhe koje pripremim, uvijek skladam namirnice prema vlastitom ukusu i želji!

Sastojci:
 - pola zrelog avokada
- pola manje tikvice
- 1 šalica rezanih šampinjona
- 1 mladi luk sa stabljikom
- 1 češanj
- pola limuna
-1 mala žličica him. soli
- kopar
- na vrh žličice prah zelene stevie
- papar
- 2-3 dcl vode

Navedene sastojke staviti u blender i miksati do željene gustoće

2 komentara: