Sva tajna leži u sirovoj
prehrani! Jednostavno!
Koliko imaš godina? Samo
je statistički broj s kojim nas kontroliraju. ''Toliko imaš godina koliko si za
mene star ili mlad''. Stvarni broj godina ljudi nose u svom izgledu, pogledu, ponašanju,
vitalnosti, razmišljanjima, sklonostima, prije svega zdravlju!
Samo prirodnim odabirom
žive ne zagađene hrane pesticidima, možemo postići sjajno zdravlje, zadržati
vitalnost, mladost i ljepotu, održati kožu čistom i zategnutom.
Moj cilj je prenijeti ljudima saznanja kako se mogu sami izliječiti, postići duševnu snagu i energiju, oduprijeti se stresu, postići veći uspjeh u životu, ako se hrane prijesnom hranom osobito voćem i povrćem koje ujedno čisti tijelo od anorganskih nakupina. Pogotovo ovo pravilo vrijedi za sportaše, koji ne trebaju brojiti kalorije, jer im snaga sama dolazi.
Moj cilj je prenijeti ljudima saznanja kako se mogu sami izliječiti, postići duševnu snagu i energiju, oduprijeti se stresu, postići veći uspjeh u životu, ako se hrane prijesnom hranom osobito voćem i povrćem koje ujedno čisti tijelo od anorganskih nakupina. Pogotovo ovo pravilo vrijedi za sportaše, koji ne trebaju brojiti kalorije, jer im snaga sama dolazi.
Nedavno mi
se javio jedan moj prijatelj koji je imao problem s visokim krvnim tlakom, po
prehrani je klasičan vegetarijanac! Nakon moje preporuke i dane terapije na
bazi voća i sokova, krvni tlak mu se snizio u normalu nakon 5 dana, te nije
više trebao uzimati nikakve tablete.
Čovjek je jedino biće na zemlji koji prvo uništava svoju hranu kuhanjem.
Kuhana hrana izaziva ovisnost baš kao i alkohol, kava, cigareta, droga. Najveći štetnici u ''građanskoj'' kuhanoj hrani su bijelo brašno i njegovi proizvodi, mlijeko fermentirano i mliječni proizvodi, svježi kravlji sir, tvrdi sirevi, jogurt i ostale mliječne prerađevine, zatim sol koja je siromašna mineralima i ima samo NaCl , Jod i klor koji su otrovi, rafinirani bijeli šećer, med (pčelinji otpad-otrov), jaja, sva mrtva životinjska tjelesa, riba, suncokretovo ulje i sva ulja koja nisu hladno prešana.
Sve ove namirnice koje su navedene kao štetne za ljudski organizam imaju svoju pravu zdravu prirodnu zamjenu u prirodi boljega okusa i mirisa, koje naše tijelo treba i koje ga čine zdravim, vitalnim i bezvremenskim.
Naime, sve kuhana hrana ima u sebi uništene enzime kojih se naše tijelo teško ili nikako ne može osloboditi iz probavnog trakta , te se kao takva zadržava u našem tijelu, u kostima, mekim tkivima i krvnim žilama, stvarajući razne bolesti. Sva prirodna, sirova hrana, koja je bogata enzimima, bogatog okusa i mirisa, lako prolazi kroz naše tijelo, te zadrži potrebne vitamine i minerale, kao takova idealna je za liječenje svih bolesti i raka.
Treba uzeti od života najbolje, za sreću i zdravlje, a to može samo sirova i živa hrana.
U prilogu teksta donosim korisnu tabelu za one
koje su zadržali jedan kuhani obrok uz prijesnu hranu. Tabela se odnosi na
zamjenu namirnica Loših boljima, (bezglutenskih i onih koje u sebi sadrže manje
količine glutena kao pir, graham brašno, zobeno, raženo).
PRAVILA O NAMIRNICAMA
Postoji samo jedan uzrok
svih naših nevolja, a to je uništavanje naših dragocjenih svježih živežnih
namirnica termičkom obradom! Ostale su važne funkcionalne komponente svježi
zrak danju i noću, čista voda, sunčana svjetlost, mir i puno kretanja!
Kuhana
hrana truje tijelo. Ozdravit ćete detoksikacijom odnosno
odstranjenjem otrova!
Vitkost
bez gladovanja! Brojenje kalorija nije više problem!
Meso
zakiseljuje organizam te je uzročnik mnogih bolesti.
Ljudsko tijelo nema enzim urikazu koji je potreban za probavu mesa, za razliku od životinja mesoždera koje imaju kratka crijeva i enzim urikazu za
probavu mesa.
Mlijeko
postoji samo za telad koja sisa i za dojenčad, za odrasle
je neprobavljivo (nedostatak enzima)!
Kruh
i žitarice stvaraju sluz i odgovorni su za
začepljene bronhija, ždrijela i nosa, te mnoge druge bolesti!
Kolači
i svi proizvodi sa šećerom otpadna su
hrana!
Žitna
hrana pritišće na sve unutarnje organe, osobito
obolijeva prostata!
Pčelinji
med nije bolji od šećera. Bolesti srca nastaju vrenjem
ugljikohidrata bogatih škrobom!
Klistiri
su bolji od digitalisa!
Uživatelji
škroba nalik su alkoholičarima, škrob stvara
odanost alkoholu!
Voćna
prijesna hrana najbolji je lijek. Od nje pada krvni
tlak i snižavaju se vrijednosti masnoća u krvi!
Voće
je važno pravilno konzumirati! Ono jeuvijek bazično, i treba se jesti na prazan
želudac!
Danas je 99% hrane
mrtvo; a ono malo svježe baca se još u lonac za kuhanje!
Kuhana
hrana oslabljuje crijeva, izaziva njegovu
tromost. Živa ga hrana opet aktivira! U crijevu vreba smrt!
"Ovapnjenje"
nastaje zbog anorganskih minerala unošenih u tijelo, iz kuhane hrane, vode
bogate mineralima, tableta kalcija!
Post
je operacija bez noža!
Načela sirove prehrane
1.
Ne kuhati hranu, jesti prijesno-sirovo
2.
Potrebno je pojesti 75 %sirovog svježeg voća i zelenja
3.
Potrebno je pojesti 20 % povrća
odnosno svježih salata
4.
Jesti ne začinjeno i nekuhano
5.
5% ostalo nam je za sirove sjemenke i
orašaste plodove (sušene krekere od orašastih plodova i sjemenja)
Mi trebamo
aminokiseline, a ne gotove životinjske bjelančevine. Ljudi trpe od prekomjerne
prehrane proteinima!
NZL
©
Tabela zamjenskih namirnica Loših Boljima J
PREMA SIROVOM za zdravlje J
LOŠE NAMIRNICE – ne
koristiti
|
ZAMJENA
|
MLIJEKO - Pasterizirno, kuhano, jogurt, sir, tvrdi sir, maslac
|
Bademovo, lješnjakovo, sezamovo,
suncokretovo. Sirovo mlijeko
Sirovo kozje i kravlje ( baš ako ne
možete bez njega). Sir svježi kozji.
|
JAJA - (otpad, gnoj, kokošja
menstruacija, ljepilo)
|
Sirova, (ne često baš ako morate)
|
BIJELO BRAŠNO
|
Pirovo brašno, graham brašno, crno
fino mljeveno, heljdino, kukuruzno, raženo, zobeno
|
SOL
|
Morska, himalajska, uglavnom
nejodirana i ne klorirana.
|
MAST, MARGARIN
|
Avokado, biljni margarin, hladno
prešana ulja, kokosovo ulje
|
SUNCOKRETOVO ULJE
|
Biljno ulje, maslinovo, bučino
hladno prešano, i druga hladno prešana i nerafinirana ulja.
|
BIJELA RIŽA
|
Proso, heljda, ječam, smeđa riža,
leća, slanutak (dan prije kuhanja namakati u vodi)
|
BIJELI KRUH
|
Raženi, smjesni, crni, graham,
kukuruzni
|
TJESTENINA BIJELA
|
Tjestenina domaća od graham brašna,
s dodatkom špinata, mrkve, koprive, lobode, blitve, kukuruzna bezglutenska,
od rižinog brašna.
|
KRUMPIR
|
Krumpir rijetko, slanutak, batat
|
GRAH
|
Grah rijetko, slanutak, mahune
grašak, bob
|
MESO svinjetinu, junetinu, ne
koristiti, janjentinu…
|
Piletinu, puretinu, ribu - kuhano ( ne pečeno ili slabo)
|
KAKAO, KAVA, CRNI I ZELENI ČAJ
|
ROGAČ
fino mljeveni
|
OCAT bijeli
|
JABUČNI, vinski, aceto balsamico
|
-Heljdu,
slanutak, rižu, proso, kuhati u neposoljenoj vodi, kada se skuha, posoliti,
dodati maslinovo ulje, biljno ulje, luk,
češnjak, povrće ili začine prema želji.
-
Umjesto slatkiša i kupljenih grickalica koristiti sušeno voće, po mogućnosti
domaće i bez bilo kakvih dodataka, zatim datulje, smokve, grožđice bez dodatka
sumpora, orahe malo, lješnjake i bademe koji se dan prije namoče i posuše u
rolu, dehidratoru ili na suncu.
- Koristiti u prehrani puno sirovog
VOĆA i POVRĆA (salate) prije kuhane hrane.
NAPUTAK!
U jutro na tašte piti zelene
kašaste sokove najmanje pola do 1 litre dnevnoJesti voće prije kuhane hrane
Kasnije napraviti lagani kuhani obrok od žitarica i salate
Ne koristiti salate iz bijeloga octa (zimnice).
Ne peći na maslinovom ulju (termolabilno), koristiti biljno ulje ili biljni margarin za kuhanje.
Za večeru pojesti voće, malo oraha ili sirovih sušenih krekera
Nastojte svoje obroke zamijeniti voćnim prirodnim sokovima, zelenim kašastim sokovima, voćem, povrćem, sušenim voćem i povrćem, sirovim sušenim lanenim krekerima, orasima, smokvama, datuljama, sušenim šljivama..
Puno se kretati, šetati, trčati, poduzimate teže fizičke aktivnosti što vam kod ovakve prehrane neće biti problem, a i bolovi će nestati.
Kombinacije
namirnica koje se ne bi nikako smjele zajedno konzumirati
Ø
Kruh,
slatka peciva s jajima, sirom ili mesom, zašećerena limunada, zašećerena kava,
čaj
Ø
Meso
i krumpir s kruhom ili pecivom, tortom ili
kolačima zašećerena limunada, zašećerena kava, čaj
Ø
Juhe
koje u sebi sadrže brašno ili tijesto s mesom, napr. juha s okruglicama, bilo
domaćim ili industrijskim.
DETOKSIKACIJA - simptomi od zelenih kašastih sokova
(smootheija), nastupa nakon dva tjedna ako se svaki dan koristi redovito
najmanje pola litre na tašte. Javlja se lagana glavobolja, osjećaj prehlade ili
mala temperatura. Ništa ne poduzimati lijekovima, sve nestaje nakon par sati
ili dan-dva.
Jesti
i koristiti proizvode iz domaćeg uzgoja ( ne špricane i bez dodataka umjetnog
gnojiva i aditiva), dakle uzimati samo
Eko i BIO-proizvode i one na kojima nema deklaracije i etikete.
(najbolji kelj je onaj koji ima rupu na listu, kojega je kušao i puž) J.
Nema komentara:
Objavi komentar