Što je rak i kako on nastaje?
Osnovni
uzrok raka službeno je otkriven prije 1923., a pronalazač je 1931. za to dobio
Nobelovu nagradu iz medicine. Vrlo mali broj ljudi u svijetu zna za to, jer je
ta istina nažalost sakrivena od javnosti.
Godine 1931. njemački
znanstvenik Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.) primio je Nobelovu nagradu za
pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr. Warburg je otkrio da je rak rezultat
anti-fiziološkog načina život i loše prehrambene higijene!
Anti-fiziološkim načinom prehrane (pretežno
hranom koja zakiseljuje - meso, sirevi, ) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara
kiselu sredinu slabo opskrbljenu kisikom.
Stanična kiselost istiskuje kisik, a
pomanjkanje kisika u stanicama stvara kiselu sredinu.
Dr. Warburg je rekao: “Pomanjkanje kisika i
kiselost su dvije strane iste medalje: ako netko ima jedno, ima i drugo”.
Ako imate previsoku kiselost, automatski će
vam nedostajati kisika u organizmu; ako vam nedostaje kisika imat ćete
zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kisika.
“Oduzmete li zdravoj stanici 35% njezinog
kisika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana”, tvrdio je dr.
Warburg.
“Sve normalne stanice imaju apsolutnu
potrebu za kisikom, ali tumorske stanice mogu živjeti bez njega. To je pravilo
bez iznimke”.
Tumorska su tkiva kisela, dok su zdrava
alkalna
U svojem djelu “Metabolizam tumora“, dr.
Warburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uvjeta:
krvnu kiselost i hipoksiju (pomanjkanje kisika).
Otkrio je, da su tumorske stanice anaerobne
(ne udišu kisik) i da ne mogu preživjeti u prisutnosti visokih koncentracija
kisika.
Tumorske stanice mogu preživjeti samo uz
pomoć glukoze i u sredini bez kisika.
Stoga, karcinom nije ništa drugo nego
obrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživjele u kiseloj
sredini bez prisustva kisika.
Zdrave stanice žive u alkalnoj sredini
punoj kisika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Tumorske stanice
žive u kiseloj sredini siromašnoj kisikom.
Kiselost i alkalnost organizma ovisi o
hrani
Nakon što je završen probavni proces,
hrana, ovisno o svom nutritivnom profilu, stvara uvjete kiselosti ili
alkalnosti u tijelu.
Pojednostavljeno rečeno, alkalnost
organizma ovisi o tome što jedemo.
Kiselo ili alkalno stanje mjeri se PH
skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14
je alkalno.
Naše stanice, da bi mogle uspješno
funkcionirati, trebaju imati lagano alkalan pH, malo iznad 7.
Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se
između 7,40 i 7,45.
Krv se neprestano sama regulira kako ne bi
upala u metaboličku kiselost.
Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i
zagađuje tijelo.
Hrana koja zakiseljuje tijelo
* Rafinirani šećer i svi njegovi derivati.
Od svih je najgori, jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo
rafinirane ugljikohidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma
kiseo).
* Meso (sve vrste)
* Proizvodi životinjskog porijekla –
mlijeko i sirevi, vrhnje, jogurt itd.
* Rafinirana sol
* Rafinirano brašno i svi njegovi derivati
kao što su tjestenina, torte, keksi itd.
* Kruh
* Margarin
* Kofein
* Alkohol
* Duhan
* Sva industrijski prerađena i konzervirana
hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd.
* Antibiotici i općenito svi lijekovi
Hrana koja alkalizira
* Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po
okusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.
* Voće. Na primjer, limun unutar tijela ima
veoma visok stupanj alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli
okus).
* Bademi. Vrlo su alkalni.
* Integralne žitarice: jedina
alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, no
idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti pa valja jesti i nešto
žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuhane.
* Med. Ima vrlo visoku alkalnost.
* Klorofil. Zelene biljke sadrže klorofil
koji je veoma alkalan.
* Voda. Važna je za proizvodnju kisika.
Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tijekom cijelog
dana.
* Vježbanje. Vježbe pomažu održavati
alkalnost organizma jer daju kisik cijelom tijelu. Sjedeći način života
uništava život.
Kemoterapija ne liječi nego pogoršava
kiselost organizma
Kemoterapija zakiseljuje tijelo do te mjere
da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutraliziralo
kiselost žrtvujući minerale (kalcij, magnezij, kalij) ugrađene u kosti, zube,
udove, nokte i kosu.
Iz tog razloga primjećujemo promjene na
osobama koje primaju kemoterapiju, između ostalog i opadanje kose.
Ostali lijekovi također pogoršavaju
kiselost organizma, pa ih valja izbjegavati koliko je to god moguće.
Ispravan omjer pH
Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće
da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i
vježba.
Da biste se ispravno hranili, osigurajte si
60% alkalnu prehranu i izbjegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što
su gazirana pića, slatkiši, brza hrana.
Ne zloupotrebljavajte sol te je koristite
što je manje moguće.
Ako ste bolesni, idealno je da vam prehrana
bude 80% alkalna.
Imate li rak ili karcinom, savjet je da
alkalizirate tijelo što je više moguće. To možete postići uz pomoć prehrane,
vježbe, izbjegavanja stresa i dodatnog unosa klorofila (zelenih kašastih
sokova).
Mišljenje stručnjaka
“Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa
drugo nego terminalna točka zasićenosti tijela kiselošću”, – George W. Crile iz
Clevelanda, jedan od najpriznatijih kirurga na svijetu.
“Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego
činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u tijelu.”
– Dr. Theodore A. Baroody, knjiga “Alkaliziraj ili umri” (“Alcalize or Die”):
“Povećana zakiseljenost organizma uzrok je
svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam
započne skladištiti kiselost i toksine u većoj mjeri nego što ih može izlučiti,
onda se javljaju bolesti.” – dr. Robert O. Young
Nada
Zlatar Lukavski
Istraživačica, prezenterica i voditeljica radionica sirove hrane.
Istraživačica, prezenterica i voditeljica radionica sirove hrane.
Nema komentara:
Objavi komentar