ponedjeljak, 23. studenoga 2015.

Čips od banana

Čips od banana!? 
Ah tko ga ne bi volio. Odličan, pun energije, za učenike, za sportaše, studente, mame i tate, morao bi naći svoje u mjesto u svakoj torbi. Odličan je izvor energije i najbolja zdrava sirova grickalica odličnog okusa. 
Niti jedno dijete vam neće reći da je bljak!! 
Bolji je od groznih slatkiša koje 'gurate' djeci u usta, koji su puni anorganskih tvari (šećera, aditiva, bojila, e-ova..) te izazivaju mnoge bolesti i poremećaje.

 RP/: Potrebno Vam je nekoliko kg banana, koji nisu jako zrele a ne smiju biti niti zelene, tada nemaju dovoljno voćnog šećera. 
Treba uzimati samo ispravne jedinke koje nisu suviše mekane. Potrebno ih je narezati na kolutiće  debljine 3-4 mm. Potopiti na kratko u limunovu kiselinu koja se pomiješa s vodom. Ocijediti i lijepo poslagati na police nekog dehidratora. Ostaviti neka se suše prvo na 70 st. C 4 sata, nakon toga smanjiti temp na 65 st. C, zavisi kakav imate dehidrator. Sušiti 12-14 sati. Odložiti čips u staklenke, koje treba dobro zatvoriti. 


1 komentar:

  1. Blackjack in Las Vegas - Online Gaming at Casino
    The best table games and 제천 출장샵 poker rooms in 동두천 출장안마 Las Vegas! 여수 출장샵 Play Blackjack, Blackjack, Roulette, Video Poker and more! Join 계룡 출장마사지 us for 서귀포 출장마사지 non-stop fun!

    OdgovoriIzbriši