Uživajte u ovome blagdanskom kolaču ne razmišljajući o posljedicama.
Želim vam Blagoslovljen i čestit Božić!
Božićna torta s goji bobicama
Potrebni sastojci:
-
1
1/2 šalica badema namočenih preko noći, osušenih
-
1
šalica mljevenog kokosa
-
1
šalica indijskih oraščića
-
Pola
šalice kokosovog maslaca
-
1
zlica kokosovog ulja, rastopljenog
-
1
zlica kakao maslaca, rastopljenog
-
5
datulja namočenih
-
½
šalice grožđica namočenih
-
1
šalica svježih goji bobica (smrznutih)
-
2
žlica meda
-
4
žlica agava sirupa
-
Cimet
na vrh žličice
-
Vanilija
na vrh žličice
-
2
žlice sirovog kakao praha
-
1
žlica rogača, fini prah
-
Sok
od 1 limuna
Postupak:
Prvo
samljeti u blenderu Vitamix ili nekom drugom multipraktiku bademe i oraščiće u
fino brašno i odložiti na stranu. Preporučam samljeti još dodatno kokos u
finije brašno. Zatim staviti u blender goji bobice i pola dcl kokosovog maslaca
kojega ste prethodno otopili. Koristila sam goji smrznute bobice te sam ih
ostavila na sobnoj temperaturi da se odmrznu kako se ne bi stvarale grudice
koksovog maslaca kada se pomiejša maslac i hladne goji bobice. Obadvije namirnice
trebaju biti izjednačene temperature.
Smeđa kora:
Pomiješati
mljevene bademe, namočene datulje i grožđice, dodati 1 žlicu agava sirupa, i
žlicu meda, 2 žlice sirovog kakao praha, 1 žlica rogača, fini prah, dodati
cimet, 2 žlice kokosovog ulja, 1 žlicu kakao maslaca, pomiješati sve skupa u
ravnomjernu smjesu i staviti u kalup polovicu. Na crnu smjesu dodati smjesu od
goji bobica i kokosa.
Pomiješati
1 šalicu mljevenih indijskih oraščića, 1 šalicu kokosa, pola šalice kokosovog
svježeg maslaca dodati 1 zlicu meda, 2
žlice agava sirupa, sok od limuna, vaniliju, 2 žlice kokosovog ulja, 1 žlicu
kakao maslaca, smjesu od goji bobica koje ujedno daju jednu toplu boju
kori. Dio goji bobica možete umiješati i
cijele u smjesu radi efektnijeg izgleda. Smjesu staviti u kalup na smeđi dio. Zatim
je prekriti ponovo polovicom smeđe kore. Tortu staviti u frižider da se malo stisne na sat dva, nije
potrebno stavljati u zamrzivač. Kada se sastojci stisnu, gore napraviti
čokoladnu glazuru kojom se prelije torta.
Otopiti 2 žlice kokosovog maslaca, 2 žlice kakao maslaca, dodati dvije velike žlice kakaa, 1 žlicu rogača, par kapi limuna, 2 žlice agava sirupa, 1 žlicu meda, cimet, papar na vrh noža. Smjesom preliti tortu i ostaviti u frižideru da se stisne. Naznačiti nožem kriške prije nego se sasvim stvrdne, da se lakše reže i da ne puca kora.
Smjesa je dovoljna za kalup promjera 18 cm.
Dobar
tek!
Sretni
blagdani!
Nema komentara:
Objavi komentar