nedjelja, 3. siječnja 2016.

Kako napraviti kokosov maslacKako napraviti kokosov maslac? Vrlo jednostavno. U trgovini kupimo kokosov orah, koji prvo provjerimo da li je dobar. Mora biti težak i mora se čuti zvuk kokosove vode u njemu. Ne smije biti pljesniv iz vana, a nije poželjno da ima neki čudan miris. Mada je u našim marketima teško kupiti ispravan i nepokvaren kokosov orah. Tako da se možete razočarati kada ga otvorite.

Kada ste kokosov orah donijeli doma, potrebno ga je otvoriti, a kako se to radi, vrlo jednostavno. prvo vadičepom otvorite jednu od tri rupice, okrenite ga nad čašu da se iscijedi sok. Tada čekićem lupajte po orahu, prvo krenite od one tri točke jer je tamo najtanja kora. Kada ste uspjeli to napraviti, odvojite drveni dio opne od kokosovog bijelog dijela-jezgre, ogulite smeđu drvenastu koru nožićem, operite ako je potrebno. Tako očišćenu bijelu jezgru kokosa narežite na kockice i stavite u blender, dodajući vode (tople) toliko da samo prekrije komade kokosa. Blendajte na najjače do guste mase. Ocijedite preko vrećice za cijeđenje orašastih mlijeka. Pulpu odvojite, možete je posušiti, ili staviti u zamrzivač te vam može poslužiti za pravljenje kolača i krekera.

Procijeđeno mlijeko koje je gusto i masno, potrebno je staviti u frižider kroz noć ili sve dok se maslac ne odvoji od vode. Maslac možete koristi za pravljenje krema, čokolade, možete se njime mazati po tijelu, stavljati ga na kosu, trljati zube i sve što vam padne na pamet. Kokosov maslac ponaša se prirodno i naše ga tijelo voli, naša kosa i koža ga treba za njegu. Nije potrebno kupovati skupe kreme u drogerijama koje vam ionako neće ispeglati bore, ali kokosov maslac i ulje, hoće. Provjereno! 


Nema komentara:

Objavi komentar