ponedjeljak, 28. travnja 2014.

Raw Sir od suncokretovih sjemenki

Mlijeko je samo za telad i male bebe!
Osim čovjeka, nitko ne pije životinjsko mlijeko kad odraste, niti jedna životinja. Sposobnost probave laktoze nestaje s odrastanjem i to nakon treće godine života kod čovjeka.
Kravlji sir je izuzetno štetna namirnica kao i ostali mliječni proizvodi od kravljeg mlijeka, koji se fermentiraju, te se na taj način unište svi živi enzimi, vitamini i minerali. Drugi razlog je taj što naše tijelo nema enzim za preradu laktoze, tako da se štetne-mrtve anorganske tvari gomilaju u našem tijelu i u našim stanicama.
Ako se konzumira mlijeko i mliječni proizvodi, oni iz tijela izvlače prirodni kalcij, tako nastaju bolesti: oseoporoza, osteoartritis, rak prostate, upala pluća, prehlade, giht, kolesterol, plak u žilama se gomila, radi nemogućnosti probave anorganskih enzima ili mrtvih.

Nudim vam recept pravog prirodnog sira s mnogobrojnim živim vitaminima, enzimima i mineralima od kojega nećete dobiti kolesterol i sve ostale gore navedene bolesti već zdravo tijelo, ljepotu, mladost i puno enrgiju.
Suncokretove sjemenke prije svega sadrže mnogo E vitamina koji je poznat kao eliksir mladosti,  zatim sadrže, A vitamin, B vitamin, mnogobrojne proteine i bjelančevine, naravno sve živoga proijekla.
Recept: 

Sir od suncokretovih sjemenki

-          1 šalica (2 dcl)  suncokretovih sjemenki  namočiti par sati

-          1/2 mala žličice him soli

-          1 žlica limunovog soka

-          Komad svježeg luka ili u prahu

-          Pola češnja češnjaka

-          Pola svježe paprike

-          2 žlice maslinovog ulja

-          Vode po potrebi

Postupak:  staviti u blender sve navedene sastojke, miksati do fine strukture, pri kraju dodati narezanu svježu papriku i još  kratko miksati.

Poslužiti sa sezamovim krekerima od kelja i povrćem, ili prema želji.

Nema komentara:

Objavi komentar