Moram priznati da bolje špagete nikada nisam jela i onda kada
nisam bila na sirovom!
Sastojci
za umak bolognese:
- Šaka
oraha
- Pola
crvene svježe paprike
- 2
svježe rajčice
- ¼
luka
- 1
kraljevska datulja ili 2 manje
- 1
žlica maslinovog ulja
- 1
žličica himalajske soli
- 1
žlica limunovog soka
- Papar
- Svježi
peršin ili korijandar
- Pola
češnja češnjaka
- ½
žlice prehrambenog kvasca ( opcionalno)
- Par
suhih šljiva za dodatni okus
Sastojci za špagete:
- 1tikvica
- Manja
mrkva
- Pola
svježeg krastavca
- Maslinovo
ulje
- Limun
Postupak za špagete:
Nožićem
ili spirulizatorom oblikujte tikvicu u špagete, na isti način postupite i s
mrkvom, dodajte narezane krastavce na kockice, poprskajte maslinovim uljem i
limunovim sokom, te odložite u neku prikladnu zdjelu ili tanjur sa strane da se
opuste. Za to vrijeme napravite umak bolognese.
Postupak za umak:
U
sjeckalici prvo krupnije izmiksajte orahe, polako dodajte, luk, datulje, suhu
šljivu, crvenu papriku, sol, papar, maslinovo ulje, sok od limuna, svježu rajčicu,
peršin ili korijandar, miksajte do kremaste strukture, na kraju dodajte
prehrambeni kvasac (opcionalno).
Nema komentara:
Objavi komentar