srijeda, 9. travnja 2014.

Raw Spaghetti bolognese


 



Moram priznati da bolje špagete nikada nisam jela i onda kada nisam bila na sirovom!

Sastojci za umak bolognese:

-       Šaka oraha

-       Pola crvene svježe paprike

-       2 svježe rajčice

-       ¼ luka

-       1 kraljevska datulja ili 2 manje

-       1 žlica maslinovog ulja

-       1 žličica himalajske soli

-       1 žlica limunovog soka

-       Papar

-       Svježi peršin ili korijandar

-       Pola češnja češnjaka

-       ½ žlice prehrambenog kvasca ( opcionalno)

-       Par suhih šljiva za dodatni okus

 

Sastojci za špagete:

 

-       1tikvica

-       Manja mrkva

-       Pola svježeg krastavca

-       Maslinovo ulje

-       Limun

 

Postupak za špagete:

Nožićem ili spirulizatorom oblikujte tikvicu u špagete, na isti način postupite i s mrkvom, dodajte narezane krastavce na kockice, poprskajte maslinovim uljem i limunovim sokom, te odložite u neku prikladnu zdjelu ili tanjur sa strane da se opuste. Za to vrijeme napravite umak bolognese.

 

Postupak za umak:

U sjeckalici prvo krupnije izmiksajte orahe, polako dodajte, luk, datulje, suhu šljivu, crvenu papriku, sol, papar, maslinovo ulje, sok od limuna, svježu rajčicu, peršin ili korijandar, miksajte do kremaste strukture, na kraju dodajte prehrambeni kvasac (opcionalno).

 

 

 

 

Nema komentara:

Objavi komentar