utorak, 1. travnja 2014.

Sirovi umak


 Sastojci:

-       1 šalica maslinovog ulja
-      Pola šalice sirovog bademovog ili nekog drugog mlijeka
-      1 žličica himalajske soli
-      Sok od pola limuna
-       Papar
-       Komad svježeg luka
-        ½  češnja češnjaka
-       vezica  peršina
-       pola ribanog svježeg krastavca


Postupak: 

Staviti u blender maslinovo ulje, mlijeko, sol, limunov sok, blendati do potrebne gustoće, dodati naribani luk, češnjak, sjeckani peršin i naribani  svježi krastavac.


Poslužiti kao preljev na sirove špagete,  povrtne okruglice, salate  ili gdje već zatreba.

Podloga ovoga sirovog umaka je ista kao i za sirovu majonezu:

1 šalica maslinovog ulja
-          Pola šalice sirovog bademovog ili nekog drugog mlijeka
-         1 žličica himalajske soli
-         Sok od pola limuna
-         Papar



Nema komentara:

Objavi komentar