ponedjeljak, 31. ožujka 2014.

Fina Sirova čokolada


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sastojci :

-          ½ šalice mljevenog badema (namočenog i posušenog)

-          3 žlice grožđica (namočenih par sati u vodi s par kapi jabučnog octa, da se ukloni sumpor)

-          2 žlice kokosa

-          3 žlice agava sirupa ili prema okusu

-          ¾ šalice rogača ili sirovog kakaa

-          1 šalica kokosovog ulja ili sirovog kakao maslaca

-          ½  žličice cimeta

-          Aroma ruma i/ili vanilije

-          Par rezanih badema za posipavanje

-          Pola naranče

-          Pola žlice limunovog soka
 
 

 

Postupak:

Samljeti bademe u blenderu ili sjeckalici ne u sasvim fino brašno, već  u grublje.

Dodati, grožđice i naranču, sve zajedno još blendati, dodati ostale navedene sastojke i još malo promiješati. Staviti u silikonski kalup za čokoladu, te posipati grubo rezanim bademima. Staviti u frižider na sat dva da se stisne.

Nema komentara:

Objavi komentar