utorak, 25. ožujka 2014.

Smoothie od mrkve za imunitet i detoksikaciju

Odlična za detoksikaciju i čišćenje crijeva. Mrkva je bogata beta-karotenom, dobra je za vid i liječi oči, sadrži velike količine vlakana i vitamina  A.  Antioksidantsko djelovanje beta-karotena pomaže u borbi protiv slobodnih radikala koji ubrzavaju starenje, a vašoj koži vraća prirodni sjaj, mladost i ljepotu. 1 šalica sirove mrkve sadrži samo 52 kalorije.

Najbogatiji je izvor karoteinoida  i provitamina A, uključujući alfa-karoten i beta- karoten, koji se mogu pretvoriti u aktivan oblik vitamina A koji ima blagotvorno djelovanje na vid i imunološki sustav. Karotenoidi mrkvi daju narančastu boju, ali i snažnu antioksidativnu zaštitu. Mrkva također sadrži veliku količinu vlakana koja probavni sustav čine zdravim,te pomaže balansiranju razine šećera u krvi.

Najbolja je ''metla za crijeva'' i obrana od alergije jer podiže imunitet, ako se redovito konzumira, bilo u obliku soka, smoothiea ili na salatu.




Sastojci:

- 2 veće mrkve
- 1/4 stapke celera
- pola crvenog grejpa
- pola naranče
- 3 dcl vode

Navedene sastojke staviti u blender i miksati do fine strukture.

Piti natašte tjedan dana za redom pola litre najmanje, kako bi postigli željeni efekt po pitanju čišćenja crijeva i organizma od ''otrova'' nakupljenih konzumiranjem, industrijske i kuhane hrane.Sok od mrkve djelotvoran je za podizanje imuniteta! Ponoviti nakon 1-tjedne pauze. Nećete pogriješiti ako nastavite sve dokle želite. Možda će nekima i koža poprimiti malo žućkastu boju, no ne brinite!


 

Nema komentara:

Objavi komentar