nedjelja, 30. ožujka 2014.

Sirovi krem namaz od kikirikija

Niti jedna industrija ne može napraviti takav namaz, fini, zdrav i neodoljiv. Sastavljen je od sirovih i prirodnih namirnica, bez etikete i termičke obrade. Svi potrebni živi enzimi u njemu su ostali netaknuti. Djeca i odrasli naprosto 'polude' za njim. Često ga radim. Pun je energije.

Može poslužiti za punjnje sirovih palačinki, kao namaz na sušene orašaste krekere, ili kao krema za kolač.
 

 

Sastojci:

-       1 ½  šalica očišćenih sirovih ne prženih kikirikija

-       ½  šalice badema (namočenih posušenih)

-       ½  šalice fino mljevenog rogača

-       1 šalica kokosovog ulja

-       1 šalica bademovog  mlijeka

-       1 mala žličica soli

-       Cimet

-       Aroma vanilije

-       10 datulja (namočenih par sati)

-       3 žlice agava sirupa ili 2 žlice meda

 

 

Postupak:
 
Staviti u blender 1 šalicu kikirikija i pola šalice badema, samljeti do finog brašna,  dodati drugu polovicu kikirikija, sve zajedno još blendati tako da dobijemo i grublje komade. U sjeckalici ili u blenderu samljeti namočene datulje, sve sastojke sipati u posudu te dodati, rogač, cimet, sol, vaniliju, bademovo mlijeko i agava sirup. Sve ručno promiješati. Staviti u staklenku. Dobije se 360 gr. kremnog namaza.
 
 

Nema komentara:

Objavi komentar