Može poslužiti za punjnje sirovih palačinki, kao namaz na sušene orašaste krekere, ili kao krema za kolač.
Sastojci:
- 1
½ šalica očišćenih sirovih ne prženih kikirikija
- ½ šalice badema (namočenih posušenih)
- ½ šalice fino mljevenog rogača
- 1
šalica bademovog mlijeka
- 1
mala žličica soli
- Cimet
- Aroma
vanilije
- 10
datulja (namočenih par sati)
- 3
žlice agava sirupa ili 2 žlice meda
Postupak:
Staviti u blender 1 šalicu kikirikija i pola šalice badema, samljeti do finog brašna, dodati drugu polovicu kikirikija, sve zajedno još blendati tako da dobijemo i grublje komade. U sjeckalici ili u blenderu samljeti namočene datulje, sve sastojke sipati u posudu te dodati, rogač, cimet, sol, vaniliju, bademovo mlijeko i agava sirup. Sve ručno promiješati. Staviti u staklenku. Dobije se 360 gr. kremnog namaza.
Nema komentara:
Objavi komentar