petak, 1. kolovoza 2014.

Lagana ljetna tjestenina


 














Sastojci:

-          1 veća tikvica ili 2 manje
-          1 veći krastavac
-          Pola šalice suncokretovih sjemenki, prethodno namočenih par sati.
-          ¼ limuna
-          Pola zelene ili crvene svježe paprike
-          1 mala žličica himalajske soli
-          Pola češnja
-          1 žlica prehrambenog veganskog kvasca
       dodati mal o vode prem željenoj gustoči


Postupak:
Tikvicu narezati na trake ili naguliti, odložiti u zdjelu i poprskati maslinovim uljem da omekšaju.  Za to vrijeme napraviti lagani umak: 

Umak:
U blender ili u sjeckalicu staviti prvo sjemenke, samljeti ih do brašna, zatim dodati limun, narezani krastavac  i ostale sastojke,  miksati do fine strukture. Rasporediti po tjestenini..



Nema komentara:

Objavi komentar