Sastojci
-
pola veće tikvice
-
pola većeg krastavca
-
pola šalice suncokretovih sjemenki, par sati
namočenih
-
¼ luka
-
1 češanj
-
Pola limuna
-
1 žličica him. soli
-
prstohvat kima
-
peršin
-
1-2 žlice maslinovog ulja
-
pola dcl vode
-
papar
Sve sastojke miksati u blenderu do fine kremaste strukture.
Sastojci su
prilagođeni mom ukusu i okusima koje preferiram.
Predlažem vam da sami napravite
svoj Tartar prema vašim željama i okusima s odabirom namirnica koje volite.
Ovaj umak može se
koristiti kao idealan preljev za salate, sirove tjestenine*, može poslužiti i onima koji nisu u potpunosti
na sirovoj prehrani već imaju jedan kuhani obrok.
Sirovojelski Tartar umak ne
može se mjeriti s klasičnim tartar umakom koji se radi od fermentiranih mliječnih proizvoda, industrijski
proizvedene majoneze, senfa i sl. te je
pravi potencijal za punjene krvožilnog sustava, a pogoduje rastu kolesterola i
šećera.
Nema komentara:
Objavi komentar