ponedjeljak, 11. kolovoza 2014.

Pravi sirovojelski Tartar umak

















Sastojci
-          pola veće tikvice
-          pola većeg  krastavca
-          pola šalice suncokretovih sjemenki, par sati namočenih
-          ¼ luka
-           1 češanj
-          Pola  limuna
-          1 žličica him. soli
-          prstohvat kima
-          peršin
-          1-2 žlice maslinovog ulja
-          pola dcl vode
-          papar


Sve sastojke miksati u blenderu do fine kremaste strukture.



Sastojci su prilagođeni mom ukusu i okusima koje preferiram. 
Predlažem vam da sami napravite svoj Tartar prema vašim željama i okusima s odabirom  namirnica koje volite.

Ovaj umak može se koristiti kao idealan preljev za salate, sirove tjestenine*,  može poslužiti i onima koji nisu u potpunosti na sirovoj prehrani već imaju jedan kuhani obrok.
Sirovojelski Tartar umak ne može se mjeriti s klasičnim tartar umakom koji se radi od fermentiranih mliječnih proizvoda, industrijski proizvedene majoneze,  senfa i sl. te je pravi potencijal za punjene krvožilnog sustava, a pogoduje rastu kolesterola i šećera.


Nema komentara:

Objavi komentar