nedjelja, 17. kolovoza 2014.

Sirova Kikilada



 














Sastojci:
-          1 šalica (2 dcl) očišćenog neprženog kikirikija
-          pola šalice badema, namočenog i osušenog
-          pola šalice kokosovog ulja
-          2 žlice rogača
-          2 žlice kakaa
-          pola šalice grožđica, namočenih par sati
-          pola šalice datulje namočenih par sati
-          1 dcl bademovog mlijeka
-          4 žlice agavinog sirupa
-          cimet
-          aroma vanilije
-          par kapi limuna

Postupak:
Prvo samljeti kikirikije u blenderu na grublju strukturu, zatim  napraviti bademovo mlijeko od navedene količine, ocijediti, odvojiti pulpu od mlijeka.  Zatim ponovo satviti u bledner pulpu od badema, dodati 1 dcl mlijeka, grožđice i datulje, sve samljeti do kremaste strukture. Nakon toga u bledner dodati sve navedene sastojke osim kikirikija i kokosovog ulje, koje se umiješe nakon što ste sve ovo pretvorili u kremastu masu. Sve sipati u zdjelu i kuhačom dobro promiješati, dodati po okusu ako vam nešto od začina nedostaje i Kikilada može u flašice u frižider. Idealna  je sirova kalorična hrana za podizanje energije. Najbolje ide uz sirove sezamove krekere, sirove palačinke  ili  sirovi kruh.


Nema komentara:

Objavi komentar