-
1 šalica (2 dcl) očišćenog neprženog
kikirikija
-
pola šalice badema, namočenog i osušenog
-
pola šalice kokosovog ulja
-
2 žlice rogača
-
2 žlice kakaa
-
pola šalice grožđica, namočenih par sati
-
pola šalice datulje namočenih par sati
-
1 dcl bademovog mlijeka
-
4 žlice agavinog sirupa
-
cimet
-
aroma vanilije
-
par kapi limuna
Postupak:
Prvo
samljeti kikirikije u blenderu na grublju strukturu, zatim napraviti bademovo mlijeko od navedene
količine, ocijediti, odvojiti pulpu od mlijeka.
Zatim ponovo satviti u bledner pulpu od badema, dodati 1 dcl mlijeka,
grožđice i datulje, sve samljeti do kremaste strukture. Nakon toga u bledner
dodati sve navedene sastojke osim kikirikija i kokosovog ulje, koje se umiješe
nakon što ste sve ovo pretvorili u kremastu masu. Sve sipati u zdjelu i kuhačom
dobro promiješati, dodati po okusu ako vam nešto od začina nedostaje i Kikilada
može u flašice u frižider. Idealna je
sirova kalorična hrana za podizanje energije. Najbolje ide uz sirove sezamove
krekere, sirove palačinke ili sirovi kruh.
Nema komentara:
Objavi komentar