Svoju sirovojelsku prehranu upotpunjujem krekerima, koje radim često i obilato. Uvijek smislim neku novu kombinaciju i neki novi recept. Uglavnom se ravnam prema namirnicama koje imam trenutno u frižideru. Hrskavi krekeri su mi toliko dobri, obožavam njihov pun i poseban prirodni Raw okus, da ih ne bi mijenjala za bilo kakva klasična peciva i kruh.
Nedavno mi se dogodila jedna neobična situacija, naime moja prijateljica nagovorila me da svojoj mački ponudim kruh, jer da mace to vole. Tako sam i napravila. Kupila sam kruh i ponudila maci, i zaista sam se uvjerila u prijateljičina uvjerenja da mačke '' vole kruh''.
Pomislim, pa da ja probam taj kruh koji voli moja maca. Stavila sam u usta zalogaj kruha i zamislite, njegov bez ukusan okus natjerao me da ga pljunem!! Radije sam uzela suhu smokvu i bademe kako bi uživala u svojim omiljenim grickalica.
Nedavno sam napravila fine hrskave krekere po svom izmišljenom receptu, oduševili su me.
Sastojci:
-
¾ šalice
zlatnog lana
-
1 šalica pulpe suncokretovih sjemenki
-
½ šalice kokosa
-
1 šaka oraha
-
1 šalice pulpe badema
-
¼ šalice pulpe sezama
-
½ svježe crvene paprike
-
1 manja mrkva
-
¼ manjeg ljubičastog luka
- limunov sok prema okusu
-
1 žlica maslinovog ulja
-
1,5 žličica himalajske soli
Postupak: svu sačuvanu pulpu
koja vam je ostale od mlijeka stavite u zdjelu sa
strane. Zatim stavite u sjeckalicu, svježu crvenu papriku, luk,
orahe, sol, maslinovo ulje, limun ili limunov sok, malo vode ako je potrebno, sjeckati do
fino-grube strukture, smjesu staviti u zdjelu i pomiješati s pulpom,
naribati 1 manju mrkvu i dodati mljeveni
zlatni lan namočen kroz par minuta. Sve sastojke pomiješati u vrlo gustu
smjesu, te staviti u dehidrator na papir, naznačiti oblike po želji i ostaviti
da se suše na 43 ili 45 st. 8-10 sati, tako da
budu fini hrskavi.
Nema komentara:
Objavi komentar