utorak, 4. veljače 2014.

Zimski Smoothie - majmunski Raw

Sirovojelcima u zimskim danima dobro dođe jedna udarna mliječno orašasta kombinacija napitka s nekim voćem po izboru. Ovaj smoothie je dovoljan da vam zamijeni doručak,  kojim su ljudi tako opterećeni. Doručak u smoothieu je prava blagodat. Fantastičan je, jer mu priprema nije zahtjevna i ne traži mnogo vremena. Ne volim klasične pripreme i petljanja s raznoraznim kombinacijama oko spravljanja jela. Ovo je zaista odlična kombinacija sjemenki i voća, baš majmunski Raw. Da ne ponavljam, ovaj smoothie pokriva sve nutritivne zahtjeve našega tijela.
Sirovojelci se ne bi trebali osvrtati na klasične komentare i napise na Internetu '' Što je zdravo a što nije''. Kao prvo, naučili smo kombinacije u korištenju sirovih namirnica, ako znamo da je probava korjenastog povrća duža od lisnatoga, nećemo tu kombinaciju koristiti. Sve sirovo je zdravo, pogotovo zelenje, voće i povrće uz dodatak orašastih plodova.

Ovo je Smoothie koji grije tijelo. Okus mu je fantastičan.

Sastojci:
- 2 žlice suncokretovih sjemenki
- 12 zrna badema (prethodno namočenih i osušenih)
- 1 žlica sezama
- 1 banana
- 3 dcl vode

Postupak:
Prvo stavimo u blender sve sjemenke i vodu, napravimo mlijeko od njih koje ne cijedimo, zatim dodamo neko voće, ja sam stavila bananu, mogu se staviti i datulje, ananas, mango, grožđe, ideja ima na pretek. Preferiram samo sirovo voće.
 

Nema komentara:

Objavi komentar