Kakao nije zdrava namirnica, jer se dobiva postupkom fermentacije i prženja. U sebi sadrži supstance koje naše tijelo ne može izlučiti probavom. Internet je preplavljen krivim informacijama, koje su u korist nezdravog kakaa. Zato u zamjenju koristimo rogač koji je prirodan i sušen, te se može koristiti kao zaslađivač i u liječenju malignih bolesti.
Sirova crna čokolada
Sastojci:
-
1
šalica kokosovog ulje
-
¾ šalice fino mljevenog rogača
-
2 žlice agava sirupa ili meda
-
1 žličica cimeta
-
šaka grožđica
-
šaka grubo rezanih badema
-
par kapi limuna
Postupak:
Otopite u
dehidratoru kokosov maslac, dodajte sve navedene sastojke, dobro promiješajte,
ukrasite grubo sjeckanim bademima. Tako pripremljenu smjesu izlijte u
silikonsku posudu oblika čokolade i stavite u frižider na sat - dva.
Nema komentara:
Objavi komentar