petak, 7. veljače 2014.

Sirova crna čokolada

Dolazi nam vikend, možda nas iznenade gosti! Zato je dobro je imati pri ruci super- brzi recept. Predlažem jedan takav za sirovu  zdravu čokoladu, koja je najbolja i najzdravija od svih čokolada na svijetu. Naše je tijelo naprosto obožava. Svi enzimi u sastojcima su živi i nisu uništeni kuhanjem niti prženjem. 
Kakao nije zdrava namirnica, jer se dobiva postupkom fermentacije i prženja. U sebi sadrži supstance koje naše tijelo ne može izlučiti probavom. Internet je preplavljen krivim informacijama, koje su u korist nezdravog kakaa. Zato u zamjenju koristimo rogač koji je prirodan i sušen, te se može koristiti kao zaslađivač i u liječenju malignih bolesti.




Sirova crna čokolada

Sastojci:
-          1    šalica kokosovog ulje
-          ¾ šalice fino mljevenog rogača
-          2 žlice agava sirupa ili meda
-          1 žličica cimeta
-          šaka grožđica
-          šaka grubo rezanih badema
-          par kapi limuna

Postupak:
Otopite u dehidratoru kokosov maslac, dodajte sve navedene sastojke, dobro promiješajte, ukrasite grubo sjeckanim bademima. Tako pripremljenu smjesu izlijte u silikonsku posudu oblika čokolade i stavite u frižider na sat - dva.


Ovom crnom čokoladom danas sam počastila svoje kolegice na poslu. Bile su oduševljene, stalno su ponavljale kako je dobra, ah kako je dobra i punoga okusa.

Nema komentara:

Objavi komentar