![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoFnkbYLywxZOpZjw5ba68izLD3nGxix0oydCzSFeRU0ZkidK5CyBeDa97N8Yw9h3gfPPUR0zOkYfRO7ART3PKtYZPelvO-Yq_tzI4otbFzpYy277hwTqAM2olaLJRg-l8efCiHSXS3LUI/s1600/DSC03427psmal.jpg)
Najtužnije mi je gledati ljude u trgovinama kada kupuju kruh i peciva te ga guraju svojoj djeci u ruke, kako bi bili lijepi i bolesni za budućnost.
Obožavam ove svoje krekere od sirovih namirnica u kojima uživam, pogotovo kada ih kombiniram s avokado namazom, sušenim keljom, cherry rajčicama ili kao dodatak uz salatu od bijelog i crvenog kupusa. Ah preodlično.
Sastojci:
1 šalica
badema namočenih preko noći ( ili bademove pulpe od mlijeka),
1 šalica
namočenih suncokretovih sjemenki 3-4
sata,
1 šaka oraha
namočenih 3-4 sata
¾ šalice
zlatnog lana
2 žlice soka
od limuna ili prema okusu
1 žličica
himalajske soli
¼ glavica
luka (manja)
4 cherry
rajčice
Postupak:
Staviti u
blendar ili sjeckalicu, bademe, orahe, suncokretove sjemenke dodati 3/4 dcl
vode ili prema potrebi, dodati u
blender još 2 lista kelja, 1/4 luka, 4 cherry rajčice, 1 malu žličicu himalajske
soli. Smjesu od tih sastojaka usitniti do željene strukture, stresite u zdjelu,
dodati 2 lista nasjeckanog kelja, sok od pola limuna, 3/4 šalice namočenog
zlatnog lana, pola šalice kokosa. Promiješati smjesu, rasporedite u dehidrator,
naznačite krekere nožom, sušite na 45 st. 8-10 sati, tako da budu hrskavi.
Nema komentara:
Objavi komentar