Nikada nisam voljela kruh niti peciva, ali kada sam došla do spoznaje sirovojelstva, te odbacila sve klasične namirnice koje zagađuju naše tijelo. Zaboravila sam na pojmove, kruh, pecivo, pite, te ostale proizvode spravljene od žitarica koji mi nimalo ne nedostaju a u našem tijelu stvaraju ljepilo, koje se ne može izlučiti iz našega organizma, već se od njega stvara plak u krvnim žilama, tako nastaje visoki krvni tlak, bolesti srca (potreban stent), diabetes, oseoporoza, pretilost..
Najtužnije mi je gledati ljude u trgovinama kada kupuju kruh i peciva te ga guraju svojoj djeci u ruke, kako bi bili lijepi i bolesni za budućnost.
Obožavam ove svoje krekere od sirovih namirnica u kojima uživam, pogotovo kada ih kombiniram s avokado namazom, sušenim keljom, cherry rajčicama ili kao dodatak uz salatu od bijelog i crvenog kupusa. Ah preodlično.
Sastojci:
1 šalica
badema namočenih preko noći ( ili bademove pulpe od mlijeka),
1 šalica
namočenih suncokretovih sjemenki 3-4
sata,
1 šaka oraha
namočenih 3-4 sata
¾ šalice
zlatnog lana
2 žlice soka
od limuna ili prema okusu
1 žličica
himalajske soli
¼ glavica
luka (manja)
4 cherry
rajčice
Postupak:
Staviti u
blendar ili sjeckalicu, bademe, orahe, suncokretove sjemenke dodati 3/4 dcl
vode ili prema potrebi, dodati u
blender još 2 lista kelja, 1/4 luka, 4 cherry rajčice, 1 malu žličicu himalajske
soli. Smjesu od tih sastojaka usitniti do željene strukture, stresite u zdjelu,
dodati 2 lista nasjeckanog kelja, sok od pola limuna, 3/4 šalice namočenog
zlatnog lana, pola šalice kokosa. Promiješati smjesu, rasporedite u dehidrator,
naznačite krekere nožom, sušite na 45 st. 8-10 sati, tako da budu hrskavi.
Nema komentara:
Objavi komentar