subota, 1. veljače 2014.

Moji najbolji sirovi hrskavi krekeri



 Nikada nisam voljela kruh niti peciva, ali kada sam došla do spoznaje sirovojelstva, te odbacila sve klasične namirnice koje zagađuju naše tijelo. Zaboravila sam na pojmove, kruh, pecivo, pite, te ostale proizvode spravljene od žitarica koji mi nimalo ne nedostaju a u našem tijelu stvaraju ljepilo, koje se ne može izlučiti iz našega organizma, već se od njega stvara plak u krvnim žilama, tako nastaje visoki krvni tlak, bolesti srca (potreban stent), diabetes, oseoporoza, pretilost..

Najtužnije mi je gledati ljude u trgovinama kada kupuju kruh i peciva te ga guraju svojoj djeci u ruke, kako bi bili lijepi i bolesni za budućnost. 

Obožavam ove svoje  krekere od sirovih namirnica u kojima uživam, pogotovo kada ih kombiniram  s avokado namazom, sušenim keljom, cherry rajčicama ili kao dodatak uz salatu od bijelog i crvenog kupusa. Ah preodlično.

Sastojci:

1 šalica badema namočenih preko noći ( ili bademove pulpe od mlijeka),

1 šalica namočenih suncokretovih sjemenki  3-4 sata,

1 šaka oraha namočenih 3-4 sata

¾ šalice zlatnog lana

½ šalice kokosa

2 žlice soka od limuna ili prema okusu

1 žličica himalajske soli

¼ glavica luka (manja)

4 cherry rajčice



Postupak:

Staviti u blendar ili sjeckalicu, bademe, orahe, suncokretove sjemenke dodati 3/4 dcl vode ili prema potrebi, dodati u blender  još 2 lista kelja, 1/4 luka, 4 cherry rajčice, 1 malu žličicu himalajske soli. Smjesu od tih sastojaka usitniti do željene strukture, stresite u zdjelu, dodati 2 lista nasjeckanog kelja, sok od pola limuna, 3/4 šalice namočenog zlatnog lana, pola šalice kokosa. Promiješati smjesu, rasporedite u dehidrator, naznačite krekere nožom, sušite na 45 st. 8-10 sati, tako da budu hrskavi.


Povrće u krekere možete staviti koje imate pri ruci (tikvice, mrkvu, papriku.. ) budite kreativni. uspjeh i zadovoljstvo neće izostati.

Nema komentara:

Objavi komentar