četvrtak, 13. veljače 2014.

Valentino Krekeri s ciklom

Kao što sam već rekla u nekim svojim prethodnim postovima, obožavam krekere i svaki puta ih drugačije radim. Nemam ustaljeni recept. Moji krekeri nastaju baš kao što nastaje i umjetnička slika. Uvijek u njih želim uvesti što više vrsta povrća u različitim bojama.  Sada Vas častim s neobičnim i finim okusom u kojima se nalazi cikla, omraženo povrće i sok veći ljudi a o djeci da se i ne govori koliko je ne vole. Cikla i njezin sok je mnogo ljudi spasio od opakih bolesti i alergija. Izjava temeljena na vlastitom iskustvu.

Cikla je prepuna vitamina i minerala, lijek je za  leukemiju.  Jedinstvena  je namirnica visokog sadržaja anti kancerogenih tvari i karotenoida, odličan izvor folne kiseline, prepuna je antioksidanata, koji štite organizam od prijevremenog starenja i pomažu u borbi protiv mnogih bolesti. 

Betacyanin je pigment, koji daje cikli njezinu crvenu boju. Ovaj pigment se apsorbira u krv i povećava sposobnost krvi prenositi kisik i do 400%.
Nemojte baciti lišće cikle. Ono je bogato beta-karotenom, folnom kiselinom, klorofilom, kalijem, vitaminom C i željezom.
Od lišća cikle možete napraviti zeleni kašasti sok ili pripremiti ga kao špinat.










Receptić za krekere:


 Sastojci:
-          2 šalice suncokretovih sjemenki namočenih kroz noć



-          1 šalica sezama (namočenih kroz noć)
-          1 šalica mljevenog lana
-          2 žl  limunovog soka
-          1 žličica himalajske soli
-          2 šalice kelja
-          ¼  naribane cikle
-          2 žlice maslinovog ulja
-          1 manja kriška luka
-          Prstohvat sušenog češnjaka

Postupak:

Prvo staviti u zdjelu na kockice narezan kelj i preliven s maslinovim uljem.  U sjeckalici samljeti suncokretove sjemenke, luk, sezamove sjemenke, dodati po potrebi i malo vode. Staviti smjesu u zdjelu, dodati naribanu ciklu, sol, prstohvat češnjaka i 1 šalicu suhoga mljevenog lana. Lan će na sebe vezati tekućinu tako da dobijemo kompaktnu, gustu masu koju rasporedimo po dehidratoru i naznačimo na željene oblike, odmah ili nakon sat vremena sušenja.

Nema komentara:

Objavi komentar