srijeda, 5. veljače 2014.

Sirovi hrskavi čips od sušenih jabuka


Tijekom cijeloga dana hranim se uglavnom prekrasnim Zelenim kašastim sokovima, voćnim sokovima, i smothieima, zrelim voćem, ponekad si pripremim sirovu juhu i sirove špagete s raznim umacima. Volim pojesti ogromne količine salate s maslinovim uljem i sa sezamovim krekerima za gušt. Obožavam tu kombinaciju. 
Predvečer mi fali malo sušenog voća i orašastih plodova za konzumiranje. Jedem smokve u ogromnim količinama, suhe šljive, grožđice, datulje, a najdraža kombinacija za grickanje mi je
čips od jabuka s orasima i bademima.






Kako pripremam jabuke za sušenje?
Jabuke nabavljam iz maminog voćnjaka, ili kad ih više nema, kupujem ih kod lokalnog prodavača iz domaćeg uzgoja. 

Postupak pripreme jabuka za dehidriranje:
Jabuke čisto operem, maknem im koru ako nije dobra, oštećena ili gnjila. Narežem ih na šnitice i potopim u limunsku kiselinu na 1-2 minute, zatim ih precizno poslažem na plate dehidratora, posipam ih cimetom te ih pustim sušiti 8-10 sati na 45 st. Tako nastaje moj prkerasni čips od jabuka. 

Nema komentara:

Objavi komentar