utorak, 4. veljače 2014.

Raw bademovo mlijeko s jagodama

Obožavam smiksati neko voće i  sirovo bademovo mlijeko zajedno. To je toliko dobar okus da mi sline cure na samu pomisao toga voćno-orašastoga napitka, kada pripremam ovaj tekst. Idealno vrijeme za pripremu toga napitka je kada se vratim s posla. To mi dođe kao aperitv klasičnojelcima, kada si strugnu' jednu rakiju. Naravno usporedbe nema u samom sadržaju. Neću stalno spominjati nutritivne vrijednosti sirovog bademovog mlijeka i jagoda. Sve što je sirovo za naš organizam je zdravo! Klasični pristup zaboravljam.

Postupak: prvo preko noći namočiti bademe, da puste enzime, posušiti ih krpom, papirom ili u dehidratoru, staviti željenu količinu u blender u omjeru 1:4,5 (1 šalica badema i 4,5 dcl vode) smiksati, odvojiti pulpu za krekere napr. ( osušiti je ako je odmah ne trebate ili je stavite u vrećicu i u zamrzivač). Kada je dovoljno skupite, napravite krekere i slično.

Sastojci: 
- 6 dcl sirovog bademovog mlijeka 
-5-6 jagoda ( mogu biti i smrznute)
- malo vanilije

Napitak dovoljan za dvije osobe :)

Nema komentara:

Objavi komentar