srijeda, 19. veljače 2014.

Voćno-moćno klorofilno


Uvijek volim slagati  okuse s naglasakom na voćno-moćno i zeleno klorofilno. Pomno odabirem voće i zelenje, nije mi važan samo okus smoothiea već i boja. Ne volim pripremati RAW hranu klasičnim pristupom iz više razloga. 

Klasičan pristup pripreme raw obroka podržava kombinacije raznh namirnice, voća, povrća i zelenja koje ne idu zajedno iz više razloga. Znamo da svaka namirnica ima različiti tijek probave, a nespretnom kombinacijom zelenja i korijenja dolazi do škrobne fuzije tako da hrana i nema bogzna kakve vrijednosti. 
Preferiram kombinaciju voća i zelenja. Sve sastojke stavim u blender i miksam do mikro čestica (fine strukture) koja mi nesmetano i brzo bez otpada vrlo brzo stiže u krv tako mi brzo stiže voćna energija i kisik u stanice. nastojim se hraniti što prirodnije, naravno uz upotrebu blendera. 
Hrana koja nije usitnjena nema velikog učinka na zdravlje, i lošije se probavlja. 

Moj današnji ručak:

Sastojci:

2 šalice špinata
5 glavica kelja pupčara
1 šalica ananasa
1 banana
1 manja žlica mljevenog lana
  pola naranče
1 kivi
4 smrznute jagode
3 dcl vode

Miksati u blenderu do fine struktura

Nema komentara:

Objavi komentar